De forspilte sjansers kamp

Brann2 kom fra 3-2 borte mot Hødd, mens Ørn vant 2-0 over Brattvåg i forrige kamp. Det ble dessverre en gjentagelse av bergensernes resultat da lagene møttes i Lystlunden. Bortelaget ledet 2-0 til pause, men scoringer av Gustav Helling (bildet) og Adrian Rogulj sørget for 2-2. Mot spillets gang satte Brann2 inn seiersmålet vel 20 minutter før slutt. Ørn hadde et tosifra antall store målsjanser og scora to mål, mens bortelaget scora på tre av fire sjanser.

Bilder: Knut G. Bjerva

Trener Øystein Garborg var misfornøyd med tapet av poeng, men fornøyd med andreomgangen.
– Jeg syns gutta viser karakter da vi ikke klapper sammen etter å ha fått to mål i sekken, men det er klart det gjør det vanskelig for oss. Vi gjør en svak førsteomgang, og selv om vi har hatt en del sykdom i troppen, vil jeg ikke skylde på det. Vi fikk justert presshøyden i pausen, og gjør en veldig god andreomgang. Vi blåser jo inn to mål i løpet av to minutter og burde ha fått med oss poeng i denne kampen.
Du venter igjen til det er vel fem minutter igjen før du gjør det første av to bytter?
– Hadde ikke gutta svart på utfordringa, hadde vi gjort bytter etter ti minutter. Men vi hadde jo momentum i kampen, og ville vente med å bytte til det var tomt hos spillerne. Som nevnt gjør vi en veldig god andreomgang, og da drøyde vi så lenge vi syns det var nødvendig, sier Ørntreneren.

Trener Øystein Garborg hadde grunn til å klø seg i hue under og etter kampen

Før pause
Det virka ikke som Ørnspillerne var helt med ved kampstart, selv om trener Garborg på prematchen før kampen var klar på at ordre om dette var tydelig.
Allerede etter vel fem minutter tok bortelaget ledelsen. Etter et løp på venstrekanten fikk Jesper Eikrem slått inn, der kom David Tufekcic seg foran Noah Riise og satte ballen inn kontant i må fra kort hold.

Få minutter seinere fikk Leroy Nilsen slått inn, Adrian Rogulj heada tilbake i stedet for på mål, og Brann fikk avverga.

Noah Riise, og resten av Ørnlaget, hadde ikke helt trua på egen styrke - før pause

Like etter kom bortelagets eneste sjanse, som ikke resulterte i scoring. Markus Haaland fikk forsere fra egen banehalvdel, uten å bli pressa, men David Tufekcic satte pasningen i stanga og ut.

Etter vel halvspilt omgang fikk Ørn en stor dobbeltsjanse. Etter at Filip Schie fosset fram å venstrekanten, blei skuddet blokkert av en forsvarer, og returen klarte ikke Christian Hargott å omsette i scoring.

I stedet var det bortelaget som doblet ledelsen. Etter en frispilling på venstrekanten, kom Lars Remmem seg foran og satte ballen i mål fra litt skråttt hold.

Vi noterte to store Ørnsjanser før pause, først et knallhardt skudd fra Alban Kadriu som i siste lita blei blokkert av en forsvarer. Deretter en corner som blei redda på strek av en forsvarer.

Adrian Rogulj prøver seg på ei brasse

Etter pause
Publikum hadde nesten ikke fått satt seg i den varme vårsola, før det kunne blitt årets Ørnmål. På et innlegg fra Leroy Nilsen prøvde Adrian Rogulj seg på et brassespark, men i stedet for ballen, traff han lagkamerat Schie.
Ørn fortsatte å kjøre kampen og Filip Schies skudd etter vel fem minutter gikk via et Brannbein og til corner.
Like etter kom det første av to kjappe Brannmål. Gustav Helling mottok ballen fra Christian Hargott, la ballen godt til rette og fyrte av med venstrebeinet fra snaue 16 meter. Ballen føyk inn i motsatt hjørne, bak en totalt utspilt Brannkeeper.
Bare to minutter seinere var det klart for 2-2. Etter fint spill på høyrekanten, slo Leroy Nilsen ballen inn mot femmeteren. Der kom en forsvarer med en meget aktiv nedre skulder, og assistentdommer markerte umiddelbart for straffespark.
Adrian Rogulj er vanligvis sikker, men keeper Børsheim redda det ikke altfor gode sparket fra 11-meteren. Heldigvis var Rogulj påpasselig framme og banka ballen i mål.

Adrian Rogulj setter inn returen etter at keeper redda straffesparket

Gustav Helling fikk mulighet til å sende Ørn i ledelsen, men etter en lang forsering var det nok ikke nok kraft i skuddbeinet og avslutninga gikk rett på keeper.

I stedet var det bortelaget som igjen tok ledelsen. Markus Håland forserte mot 16-meteren, og skuddet i motsatt hjørne burde nok keeper Solberg tatt.

Ørn ga imidlertid ikke opp og Filip Schie fikk to gigantsjanser der han blei stående aleine innafor 16-meteren, men avslutningene endte ikke der de burde endt – sett med Ørnøyne.

Den siste store muligheten fikk Sebastian Pop men headinga på en corner gikk like på utsida.

Skuffa kaptein
Det er måla som teller i fotball og der var Brann2 best, noe kaptein Arnar Førsund var enig i.
– Brann 2 er dødelig effektive og vi er vel det motsatte. Vi har nok sjanser til å vinne kampen, men klarer ikke være distinkte nok i de avgjørende situasjonene. Når det er sagt så bør det holde med to mål på hjemmebane. Det vi viser i andre omgang er imidlertid veldig bra, og målene kommer, trolig mot Arendal, sier en alltid optimistisk Arnar Førsund.

Alban Kadriu blei kåra til Ørns beste spiller

Ørns beste
I første omgang var det Philip Schie som stod fram som Ørns klart beste spiller. Alban Kadriu fikk pizza fra Pizzanini etter en jevnt god kamp. Gustav Helling var frisk på kanten etter pause, mens Adrian Rogulj virka prega av sykdommen siste uka.
Etter pause heva samtlige spillere seg kraftig, noe som lover bra før neste kamp.

Filip Schie (24) var god mot Brann2, men burde satt sin første Ørnscoring - og kanskje den andre