Sterk seier mot et godt lag

Brattvåg kom fra 6-1 over Kvik Halden og knepent tap for eliteserielaget Kristiansund i cupen, mens Ørn kom fra en spillemessig svak kamp mot Mjøndalen. I dag kan vi si at det er måla som teller og der var Ørn klart best og vant 2-0 etter scoringer av Adrian Rogulj (bildet) og Thomas Knutsen.

Bilder: Knut G. Bjerva

Stolt og glad
Trener Øystein Garborg syns spillerne leverte på det de fikk beskjed om før kampen.
– I dag var beskjeden før kamp at vi skulle jobbe for hele klubben. For alle de som står på for at laget skal prestere så godt som mulig. Og i dag syns jeg gutta leverte, og det var kanskje med på å vippe kampen i vår favør. Selv om vi henger i tauene, spesielt i begynnelsen av kampen, viser gutt en aggressivitet og innsatsvilje det står respekt av. Det var ikke årets beste kamp spillemessig, men vi står på i 90 minutter og jobber knallhardt for hverandre. Vi møter et veldig godt Brattvåglag som vil være med og kjempe helt i toppen. I dag er jeg stolt av gutta, så får vi ta fram finspillet utover i sesongen, avslutter Ørntreneren.

Første omgang
Brattvåg starta kampen best og styrte kampen i første del av første omgang. De kom også til et par brukbare muligheter, men keeper Solberg var patent og tok fram et par fine redninger.

Etter vel ti minutter slo Philip Schie et knallhardt innlegg som traff Brend Leefland i hodet og gikk så vidt over tverrligger og til corner.

Men få minutter seinere kom dagens kanskje fineste angrep. Noah Riise spilte fram til Philip Schie som slo en nydelig gjennombruddspasning til Adrian Rogulj. Kraftspissen fosset framover, med en mann i ryggen, og klinte etter hvert til fra 16-17 meter og ballen føyk over keeper og dermed 1-0 til Ørn.

Brattvåg fortsatte med stort ballinnehav, men blei etter hvert mer og mer unøyaktige når de nærma seg Ørns 16 meter. Vi noterte ikke noen store målsjanser den siste halvtimen – til noen av lagene.

Ørn ga alt i duellene, som her Alban Kadriu og Adrian Rogulj, mens Noah Riise venter på nedfallsfrukten i bakgrunnen

Andre omgang
Andre omgang fortsatte med et visst spillemessig Brattvåg-overtak, uten at det resulterte i noen sjansebonanza. Keeper Solberg måtte i aksjon et par ganger, det samme måtte bortelagets canadiske målmann.

Dessuten blei Ørn snytt for et soleklart straffespark vel halvveis ut i omangen da Adrian Rogulj blei dytta med strake armer i feltet, men sånn er det å være stor og sterk.

Erik Skulstad Hansen slår et perfekt innlegg til Thomas Knutsen som punkterer kampen

Snaue fem minutter før ordinær tid satte Ørn den berømte spikeren i kista. Sebastian Pop sendte en lang ball opp til Adrian Rogulj som med to spillere i ryggen, dempa ballen og spilte ut til innbytter Erik Skulstad Hansen. Han slo ballen på direkten inn til Thomas Knutsen som hadde en enkel jobb med å putte sin 41. scoring i Ørntrøya.

Dermed endte det med tre viktige poeng og 2-0 til Ørn Horten.

Thomas Knutsen (8) blir gratulert av Gustav Helling og Erik Skulstad-Hansen (27)

Ørns beste
Adrian Rogulj fikk Pizzaninipizza som Ørns beste spiller. Både scoringa og framspillet til det andre målet var det høy klasse over. I tillegg jobba han utrolig godt og vil nok være et mareritt å møte for enhver motstander.
Som en god nummer to kom keeper Kristoffer Solberg som var tryggheten sjøl og stod fram med et par matchavgjørende redninger tidlig i kampen. Han kunne spise Smil fra Ørneredet etter kampen.
Arnar Førsund styrte igjen forsvaret med sikker hånd, og sammen med Sebastian Pop var de denne gangen også gode i sonespillet på dødballer.
Leroy Nilsen spilte seg stort opp etter en litt ruskete start, mens den andre vingbacken, Noah Riise, var litt prega av sykdom og spilte så lenge han orka, dv en snau time.
På midtbanen viste Alban Kadriu ro og overblikk, mens Thomas Knutsen lå som en sekser og løste sin oppgave på en god måte.
Philip Schie hadde et fantastisk framspill til Adrian Rogulj på det første målet og viste også gode offensive takter. Dessuten var det gledelig at Gustav Helling fikk en hel omgang, og selv om ikke alle ballberøringer satt, viste han nok til at han blir viktig framover.
Og til slutt var det moro at Erik Skulstad-Hansen fikk sin første assist, fram til Thomas Knutsen på det andre målet. Fra den yngste til den eldste, blei det sagt på tribunen, men Førsund er noen måneder eldre.

Philip Scie var god på venstrekanten

Fantastisk innsats
Kaptein Arnar Førsund lovte litt mer av det meste før kampen.
– I dag var det litt mer av alt. Og det «litt mer» tok vi tydeligvis fra den offensive delen av spillet vårt. Fantastisk innsats fra kioskansvarlig til reservekeeper. Rett og slett en deilig seier. Fotball er et vakkert spill, og så vinner det andre laget, sier Ørnkapteinen.