Per Bredesen cup 2024 er over for i år, tusen takk til alle deltakende lag og hjertelig velkommen tilbake i 2025!

F.K: Ørn Horten gjentar kjempesuksessen fra i fjor
og inviterer lag fra hele Østlandet til fotballfest i vår storstue.
PER BREDESEN CUP spilles som «Five-a-side» innendørs og det benyttes futsal-ball under hele turneringen.

Kampene pågår fra kl. 09:00 – 21:00 både lørdag og søndag.

PS! LYSTLUNDEN ARENA HAR GANGAVSTAND FRA BASTØ FERGENE!

- STORT FINALESHOW ETTER SLUTTSPILLENE -
Vi ønsker velkommen til fotballfesten i Horten første helgen i mars 2024!
Du finner mer informasjon og kan melde på laget ditt HER.
Per Bredesen Cup har 80-110 deltakende lag fra hele Oslofjordområdet og vi satser på minst like stor deltakelse i 2024.

Årsklassene er G-8/9 til G-16 og J-13 til J-14/15. Per Bredesen Cup 2024 arrangeres som five-á-side-turnering med 4 kamper for hvert lag i puljene i klassene 8-12 år. De andre klassene spiller 3 innledende kamper pluss sluttspill.

Alder 13 til 16
PREMIER:
- Pokaler til de 4 beste lagene i hver årsklasse
A-sluttspill semifinaler og finaler samme dag med innmarsj, lysshow og musikk

Alder 8-11
4 kamper på alle lag innen en periode på 3,5 timer.

SPILLEBANE OG UTSTYR

Kampene spilles innendørs på håndballbaner.
Det blir brukt futsalball under hele turneringen.
Bare joggesko som ikke setter merker tillatt. Leggbeskyttere er påbudt.

SPILLERE OG SPILLETID
- Det spilles med fire utespillere + målvakt i alle klasser.
- Ingen begrensninger når det gjelder antall brukte spillere pr. kamp.
- En spiller kan ikke brukes på flere lag uten tillatelse fra sekretariatet, eller dette er søkt om til cupledelsen om på forhånd.

SPILLETID
- Spilletiden finner dere i oppsettet
- Kampene går tett og laget har ansvar å være klar fem minutter før foregående kamp er ferdig. Lag som ikke møter til oppsatt tid, taper kampen 1-0 og motstanderen tildeles tre poeng
- trekker et lag seg etter å ha spilt en eller flere kamper strykes alle lagets kamper
- Det spilles minst 3 innledende kamper før sluttspill

PULJESPILL OG SLUTTSPILL
- Poengberegning vil være 3 poeng for seier, 1 poeng for uavgjort og 0 for tap.

I klassene 13, 14,15,16:
- Ved uavgjort i sluttspillet vil det avgjøres direkte på straffer (5 straffer). Ved fortsatt liket skytes ett og ett straffespark av de samme fem spillere til en avgjørelse er klar. Ingen ekstraomganger.

- Ved poenglikhet i innledende runde avgjøres det på antall poeng, deretter:
1. Målforskjell
2. Flest scorede mål
3. Innbyrdes oppgjør

En spiller som får GULT kort soner to minutter ved sekretariatet.
Får han sitt andre GULE kort (Rødt), soner annen spiller 2 min ved sekretariatet.
Spilleren med 2 GULE og dermed RØDT vises ut av hallen og spiller ikke neste kamp.
GULE kort følger ikke spilleren videre i turneringen.
En spiller som får direkte RØDT kort vises ut av hallen og spiller ikke neste kamp.
Ny spiller soner to minutter ved sekretariatet.

En spiller som blir utvist kan ikke delta videre i kampen.
Laget til den utviste spilleren tildeles automatisk 2 minutters lagstraff og må spille med en spiller mindre i denne perioden.

Et lag kan maksimalt sone 2x2 minutters lagstraff samtidig. Om flere spillere blir utvist utsettes soning av de nye lagstraffene til den første lagstraffen utløper.

Regler for G-08 – 09 – 11
I 08 og 09 klassen er det press-fri sone til midtstreken og i klasse 11 er det press-fri sone til midt på egen halvdel.
Dersom et lag leder med 3 mål kan motstanderlaget sette inn en ekstra spiller. Når ledelsen reduseres til 2 mål, må den ekstra spilleren tas av banen.
I klassene 08 – 09 tas straffesparket 6 meter fra mållinjen. I klasse 11 tas det fra 7 meter.

REGLER FOR ALLE:
- Hjemmelaget starter med ballen.
- Bortelaget skifter drakter ved draktlikhet.
- Innkast erstattes med innspark.
- Motspiller får ikke stå nærmere enn fem meter ved frispark.
- Innspark, corner og utkast fra målvakt skal skje innen fire sekunder.
- Mål kan ikke gjøres direkte fra avspark eller innspark.
- Målspark erstattes med mål-kast. Keeper skal alltid kaste ballen, men aldri over midten.
- Ved ball i taket fortsetter spillet.
- Sklitaklinger er forbudt! Gjelder også målvakt. Det dømmes direkte frispark.

PROTEST
- Protester må leveres skriftlig senest 15 minutter etter kampens slutt.
Protestgebyr kr. 500,- Dette fås igjen hvis protesten tas til følge

For øvrig gjelder NFFs regler for 5-erfotball og retningslinjer for barne- og ungdomsfotball.

Navnelistene leveres i sekretariatet så raskt som mulig etter ankomst. Det må leveres nye navnelister før sluttspillsfinalene.

NB! Arrangøren tar forbehold om endringer i kampoppsett og årsklasser.

Vær tidlig ute!! Vi har veldig tett program. Stå ferdig til kamp 5 minutter før kampstart.

Lykke til - da ønsker vi spillere, ledere og publikum velkommen til Horten og Per Bredesen Cup. La «Fair Play» være det viktigste under hele turneringen.

Bernt Ove Finsveen, turneringsleder. Kontakttelefon under turneringen: 992 42 802