Ute av cupen på sureste måten

Ørn Horten røyk ut av cupen på verst tenkelige måte. Tap på straffekonkurranse etter 120 minutters spill, der en av Framspillerne stoppet opp i tilløpet på hjemmelagets siste straffe, gjør nederlaget tungt å svælje.
Trener Kjell Andre Thu hadde nok lørdagens kamp mot Kvik i bakhodet da han tok ut laget mot Fram. Bare keeper Kristoffer Solberg og midtstopper Henrik Falchener var igjen fra startoppstillinga mot Moss. Ørn var imidlertid helt på høyden med hjemmelaget og viste at det er god bredde i troppen.
Ørn åpna best, men etter hvert jevna kampen seg ut. Første omgang var sjansefattig, den største hadde Christian Foss Hargott fem minutter før pause da et skudd fra 16 meter lukta på utsida av stolpen.
I begynnelsen av andre omgang kom et par-tre store sjanser, men keeper Kristoffer Solberg og angripernes udyktighet førte til at det stod 0-0. Fram hadde et lite overtak, og Ørn klarte ikke å produsere særlig mange sjanser. Den største hadde Alex Krawiec da ha fyrte av på en retur etter frispark, men ballen gikk over.

Ekstraomgangene
Ørn åpna de siste 30 minuttene best, og allerede før minuttet var gått fyrte innbytter Adrian Rogulj av fra 20 meter, men ballen traff yttersida av stanga.
Resten av omgangen endte også målløs, og dermed var det klart for en psykisk utfordring – straffekonkonkurranse.

Mange gode straffer
Fram bomma på første straffe, og da Adrian Rogulj satte ballen i nettet bak tidligere Ørnkeeper Miguel Veira, hadde Ørn overtaket. Fram scora, Alban Kadriu scora og Fram scora på nytt. Så bomma kaptein Thomas Knutsen, og det var uavgjort igjen. Deretter kom det flere gode straffer før det stod 7-6 til Fram og Christian Hargott skulle ta den siste straffa. Den redda Vieira og dermed blei det et snipp-snapp-snute for Ørns cupeventyr 2022/2023.

Verste scenariene slo til
Trener Kjell Andre Thu var skuffa etter kampen.
– Dette var den sureste måten å ryke ut av cupen på. Vi hadde selvsagt ulike scenarier for kampen, og var bevisste på å spare en del spillere til lørdagens kamp. Men allerede etter få minutter måtte vi bytte inn Fredrik Tørnby som vi tenkte å spare. Det andre verste scenariet var at kampen gikk til ekstraomganger, og det tredje var at vi røyk på straffer. Og straffekonkurranse er jo 50/50, og denne gangen vippa prosentdelen i Frams favør. Så vi hadde ikke helt dagen, men sånn er det ofte med lag som sliter. Samtidig må vi jo innrømme at Fram hadde de største sjansene, og dermed vant fortjent, men måten det skjedde på var jo ganske surt, sier Ørntreneren som har ny trening med laget fredag, før det er kamp mot Kvik Halden på lørdag.

Ørns beste
Midtstopper Fredrik Nordal spilte sin første seriekamp for sesongen og gjorde det på en måte som tyder på at han vil bli viktig utover i sesongen. Kollega Henrik Falchener gjorde igjen en solid førsteomgang.
Alex Krawiec fikk tillit fra start og leverte en meget god førsteomgang, men ble borte utover i kampen, delvis fordi han fikk få baller å jobbe med. Hamze Farhaan på høyrebacken utmerket seg også før pause, med mange positive raid.

Et lite hjertesukk
Bare 43 timer før Ørn Horten møter Kvik Halden i Lystlunden, «måtte» Ørn spille cupkamp mot Fram. Det er ganske utrolig at NFF ikke kunne framskynde kampen til onsdag. Og Ørn måtte bruke mange krefter gjennom 120 minutter pluss syv egne straffer i straffekonkurransen.

Neste kamp
Neste hjemmekamp er mot Kvik Halden allerede om to dager, lørdag 21. mai kl. 16.00. Da har vi stor tro på at Ørn tar en ny seier på hjemmebane og at hortensfolk stiller opp i Lystlunden.

Kristoffer Solberg
Erik Skulstad-Hansen (Leroy Nilsen fra 91.)
Fredrik Nordal
Henrik Falchener (Thomas Knutsen fra 46.)
Hamze Farhaan
Christian Foss Hargott
Daniel Hamde
Endi Zekaj (Fredrik Tørnby fra 8.) (Alban Kadriu fra 60.)
Gustav Helling (Mustapha Fofana fra 60.)
Steffen Wivestad (Adrian Rogulj fra 76.)
Alex Krawiec

Tekst av Svein Roppestad. Foto Knut G. Bjerva

Trener Kjell Andre tar en prat med keeper Kristoffer Solberg før straffekonken. Foto: Knut G. Bjerva